Definita cuvantului oripilant
ORIPILÁNT, -Ă adj. (Franțuzism) Înfiorător, îngrozitor. [Var. horipilant, -ă adj. / < fr. horripilant].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oripilant
RADIOTRATAMÉNT s. n. (med.) tratament cu radiații. (< radio1- + tratament) Vezi definitia »
INDIVIDUALIZÁNT, -Ă, individualizanți, -te, adj. (Rar) Individualizator. [Pr.: -du-a-] – Individualiza + suf. -ant. Vezi definitia »
DISPERSÁNT s.n. Agent dispersiv; dispergator. [Cf. fr. dispersant]. Vezi definitia »
REGULAMÉNT, regulamente, s. n. Totalitatea instrucțiunilor, normelor și regulilor care stabilesc și asigură ordinea și bunul mers al unei organizații, al unei instituții, al unei întreprinderi etc., reglement. ◊ (Ieșit din uz) Regulament de ordine interioară = regulament prin care se stabilesc, în cadrul un ei organizații socialiste, dispoziții privitoare la disciplina muncii și în general, la raporturile dintre această organizație și angajații săi. ♦ Norme elaborate de puterea executivă pentru aplicarea și completarea dispozițiilor unei legi. ♦ Totalitatea normelor după care se joacă un joc, un sport etc. [Pl. și: (înv.) regulamenturi] – Din it. regulamento. Vezi definitia »
AMÁNT, -Ă, amanți, -te, s.m. și f. Persoană care întreține relații de dragoste cu o persoană de alt sex fără a fi căsătorit cu aceasta; persoana pe care o iubesti in tainã, necunoscut de ceilalti, (pop.) iubit, ibovnic, bibic, (jargon) traducãtor. – Din fr. amant, lat. amans, -ntis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z