Definita cuvantului ileotifus
ILEOTÍFUS s.n. Formă obișnuită de febră tifoidă în care leziunile ating fragmentul inferior al ileonului. [Pron. -le-o-. / < fr. iléo-typhus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ileotifus
ANONYMUS (sec. 12), nume sub care este cunoscut notarul regelui ungur Béla III. Autor al cronicii „Gesta Hungarorum”, care atestă prezența românilor în Transilvania în vremea invaziei și stabilirii ungurilor în Pannonia și a expansiunii lor în teritoriile învecinate; el menționează și existența unor formațiuni politice în spațiul românesc, ai unor conducători, Menumorut, Glad și Gelu, au opus o rezistență puternică cuceririi ungare. Vezi definitia »
ROTÚLUS s.n. Pergament în formă de fâșie lungă care poate fi înfășurată pe un sul. [< germ. Rotulus, cf. lat. rotulus]. Vezi definitia »
AMADEUS, lac sărat în Australia centrală, la S de M-ții Macdonnell, cu suprafață variabilă: 5-8 mii km2. Descoperit în 1872 de Ernest Giles. Vezi definitia »
HIÁTUS s.n. v. hiat. Vezi definitia »
LÁPSUS s.n. Neputință momentană de a-și aminti ceva. ♦ Folosire a unui cuvânt în locul altuia din neatenție; greșeală de vorbire (lapsus linguae) sau de scriere (lapsus calami). [Pl. -suri. / < fr., lat. lapsus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z