Definita cuvantului imide
IMÍDE s.f.pl. (Chim.) Combinații organice ciclice care conțin în ciclu grupa = NH. [< fr. imides].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu imide
ÎMPRÍNDE, împrind, vb. III. Tranz. (Reg.) A prinde. – Lat. *imprendere. Vezi definitia »
CORESPÚNDE, corespund, vb. III. Intranz. 1. A fi conform cu ceva, a se potrivi, a răspunde la așteptări, la dorințe sau la speranțe. 2. A fi în legătură, a comunica cu ceva; a fi situat pe același plan cu ceva, a se afla în dreptul altui obiect. [Part. corespuns] – Din fr. correspondre. Vezi definitia »
posléde adv. – În expresia înv. de poslede: oboșnuit, de rînd. Sl. poslĕdĭ „pe urmă” (Tiktin). – Der. posledui, vb. (a confrunta, a verifica, a colaționa), din sl. poslĕdovati, cultism din sec. XVII, înv.; posleț (var. poslete), s. m. (ultima țuică din distilare, cea mai proastă; apă chioară); posleți, vb. refl. (despre țuica din distilare – a începe să-și piardă calitățile). Cf. Cihac, II, 279; Conev 64. Vezi definitia »
poiéde, poiédii și poiézi, s.f. (înv.) 1. mulțime, grămadă, puzderie. 2. (în formele; poiadă, poiade) năvală; incursiune, invazie. Vezi definitia »
BASILIDE (sec. 2), gînditor gnostic alexandrin. Autorul unui comentariu biblic, „Exegetica”, în 24 de cărți, în care a urmărit concilierea creștinismului, aristotelismului și stoicismului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z