Definita cuvantului șampaniza
ȘAMPANIZÁ, șampanizez, vb. I. Intranz. (Despre vinuri) A prezenta procesul de fermentație caracteristic șampaniei. ♦ Tranz. A prelucra vinul ca să devină șampanie, a supune vinul șampanizării. – Din fr. champagniser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șampaniza
BIALOWIEZA [biáuovieza], parc național în NE Poloniei, în cursul superior Narew. Supr.: 5.069 ha. Creat în 1921 (reorganizat în 1947). Pădure de tip est-european (conifere și foioase) ce constituie principalul habitat al bizonului european (Bison bonassus). Vezi definitia »
EVAZÁ, evazez, vb. I. Tranz. A lărgi progresiv, spre extremitatea deschisă, cavitatea unui obiect. – Din fr. évaser. Vezi definitia »
PLASTICIZÁ, plasticizez, vb. I. I. Tranz. 1. A face ca un material să devină plastic, să poată fi modelat; a aduce un material în stare plastică. 2. A exprima ceva prin imagini plastice, expresive, evocatoare; a reda realitatea în mod sugestiv. – Plastic + suf. -iza. Vezi definitia »
INSENSIBILIZÁ vb. I. tr. A face insensibil (la durere); a amorți. [< fr. insensibiliser]. Vezi definitia »
MERCERIZÁ, mercerizez, vb. I. Tranz. A trata firele sau țesăturile de bumbac cu o soluție de hidroxid de sodiu, pentru a le face mai netede, mai mătăsoase, mai compacte și mai rezistente. – Din fr. mercériser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z