Definita cuvantului șantan
ȘANTÁN, șantane, s. n. (Rar) Local de petrecere în care cântăreți și dansatori dau spectacole de varietăți pentru a distra publicul. [Pl. și: șantanuri] – Din fr. [café] chantant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șantan
BERKELEIÁN, -Ă adj. Referitor la berkeleism // s.m. și f. adept al berkeleismului. [Pron. -cle-ian. / < fr. berkeleyen]. Vezi definitia »
BuCURejtean Vezi definitia »
TURBÁN, turbane, s. n. Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă lungă de stofă, de mătase sau de pânză, de obicei albă, pe care o poartă bărbații din unele țări orientale înfășurată de mai multe ori în jurul capului. ♦ Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă din diverse materiale textile, pe care femeile și-o înfășoară în jurul capului, în loc de pălărie. [Pl. și: turbanuri] – Din fr. turban, germ. Turban. Vezi definitia »
TEORETICIÁN, -Ă, teoreticieni, -e, s. m. și f. Persoană care se ocupă cu problemele teoretice dintr-un domeniu al științei sau al artei. [Pr.: te-o-re-ti-ci-an] – Din fr. théoricien (după teoretic). Vezi definitia »
VERFENIÁN s.n. (Geol.) Primul etaj al triasicului alpin. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an, var. (după alte surse) werfenian. / < germ. Werfenian]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z