Definita cuvantului incendia
INCENDIÁ vb. I. tr. 1. A da foc, a provoca un incendiu. ♦ (Fig.) A începe un război. ♦ A ațâța, a îndemna la violențe. 2. (Fig.) A împurpura. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / cf. fr. incendier, it. incendiare, lat. incendere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu incendia
Somnologia sau medicina somnului are ca obiect de studiu somnul normal și patologic. Somnologia se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul unei mari varietăți de afecțiuni, reunite sub numele generic de „tulburări ale somnului”. De la sforăit și apneea obstructivă în somn până la insomnie sau somnambulism, tulburările somnului pot avea diferite etiologii și forme de manifestare, iar varietatea acestora face ca somnologia să fie un domeniu interdisciplinar. Medicina somnului implică specialiști din domenii diferite, ca pneumologie, neurologie, cardiologie, ORL, medicina muncii și altele. Vezi definitia »
a fi la largul tău și la strâmtul altuia expr. (iron.) a-ți lua libertăți excesive, deranjând pe cineva. Vezi definitia »
politia Los Angeles Vezi definitia »
BEREȘTI-MERIA, com. în jud. Galați; 5.208 loc. (1991). Vezi definitia »
DEBREIÁ, debreiez, vb. I. Tranz. A desface legătura dintre două mecanisme cuplate printr-un ambreiaj. – Din fr. débrayer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z