Definita cuvantului înclina
ÎNCLINÁ vb. I. tr., refl. A (se) apleca (în jos sau într-o parte); a (se) îndoi. ♦ refl. A se pleca în fața cuiva, a se ploconi. ♦ refl. (Fig.) A fi convins, a se convinge. ♦ (Fig.) intr. A fi dispus să... [p.i. înclín, 3,6 -nă, var. inclina vb. I. / < fr. incliner, cf. lat., it. inclinare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu înclina
TALONÁ, talonez, vb. I. Tranz. (La jocul de rugbi) A trage mingea cu piciorul din grămadă; (în diverse sporturi) a urmări pe adversar îndeaproape pentru a-l împiedica să-și continue acțiunea. – Din fr. talonner. Vezi definitia »
MARIJUANA iarbă, Mari, Maria, Marie, Marie-Jeanne, proiectul verde, verde. Vezi definitia »
Zona a locuintei (incapere separata, eventual) utilizata pentru depozitarea hainelor, a accesoriilor vestimentare etc. Daca spatiul o permite, se poate utiliza pentru imbracat / dezbracat (dressing – undressing). Din engleza: „to dress – a imbraca”. Vezi definitia »
BRUNÁ vb. I. tr. (Tehn.) A acoperi pe cale chimică oțelul sau fierul cu un strat de oxizi împotriva coroziunii. [< fr. brunir]. Vezi definitia »
CANGRENÁ vb. I. refl. (Despre țesuturi) A da în, a face o cangrenă; a putrezi. [Var. gangrena vb. I. / < it. cangrenare, fr. gangrener]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z