Definita cuvantului luma
LUMÁ s. f. Monedă divizionară în Armenia, a suta parte dintr-un dram2. (armeană luma(y) = bănuț < siriacă lumā; cf. engl. l(o)uma) [AHDEL]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu luma
EXHUMÁ, exhumez, vb. I.Tranz. (Rar) A dezgropa osemintele unui mort, a deshuma un cadavru. – Din fr. exhumer, lat. exhumare. Vezi definitia »
AFIRMÁ, afírm, vb. I. 1. Tranz. A susține (cu tărie), a declara (în mod ferm). 2. Refl. A se face remarcat, a se manifesta în chip deosebit. – Fr. affirmer (lat. lit. affirmare). Vezi definitia »
ma, de ce dracu nu acceptati cuvinte precum obfusca sau procrastinatie sau nombrilism? vi se pare ca stam prea bine cu lexicul? bagati la greu daca bagati! mai ales cuvinte care chiar trebuie sa nu lipseasca din vocabularul unei limbi moderne bine ca ceva destept de la voi mi-a sters cuvintele amintite. daca nu au fost introduse cum trebuie, faceti-o voi, lexicografilor, dar faceti-o! pt nelamuriri: dagt05hotmail.com Vezi definitia »
spegmá, spegméz, vb. I 1. (înv.) a se destramă. 2. (reg.; în forma: specma) a pleca repede; a fugi. Vezi definitia »
GASTROSTOMA, s.f. Etimologie: gastros [gr.] = stomac, stoma [gr.] = orificiu. Intervenție chirurgicală care constă în deschiderea și fixarea operatorie a stomacului la piele, în scopul de a se permite alimentarea printr-o sondă, în cazul în care calea esofagiană este întreruptă. Presupune punerea în contact a stomacului cu exteriorul, în scopul de a favoriza menținerea sub control a circuitului digestiv superior, cu rol în nutriție / screening și terapeutic. Uneori, este folosită temporar după intervenții chirurgicale pe esofag, pentru protejarea acestuia până la vindecare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z