Definita cuvantului sofiot
SOFIÓT, -Ă, sofióți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Sofia (capitala Bulgariei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sofiei sau locuitorilor săi, privitor la Sofia sau locuitorii săi. (cf. fr. sofiote)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu sofiot
PIVÓT I. s. n. 1. piesă metalică rotunjită la capăt, care susține un corp solid și îl ajută să se rotească; capăt al axului unui sistem tehnic care se sprijină pe lagăr. ◊ cui conic introdus în canalul unui dinte pentru a susține coroana. 2. (fig.) centru, punct de sprijin esențial. ◊ întoarcere pe un picior la baschet pentru a se plasa cu spatele spre adversarul atacant. 3. rădăcină în formă de fus fără ramificații. II. s. m. jucător (înalt) care acționează ca vârf de atac, la baschet sub panoul advers, iar la handbal în semicercul de șase metri. (< fr. pivot) Vezi definitia »
CARNOT [carnó] 1. Lazare C. (1753-1823), om politic, general și matematician francez. Unul dintre conducătorii Revoluției Franceze din 1789-1794. membru al Comitetului Salvării Publice. Supranumit „Organizatorul victoriei”, a avut un rol important în organizarea armatei revoluției. Contribuții în geometrie. 2. Nicolas Léonard Sadi C. (1796-1832), fizician francez. Fiul lui C. (1). A enunțat al doilea principiu al termodinamicii (1819) și a stabilit legile de funcționare a mașinilor termice (ciclul C.). 3. Marie François Sadi C. (1837-1894), inginer și om politic francez. Nepotul lui C. (1). Președinte al Republicii (1887-1894). Asasinat. Vezi definitia »
IOT s. n. iod2. (< germ. Jot, lat. iota) Vezi definitia »
OLIGOPÓT, -Ă s. m. f. cel care bea foarte puțin. (< fr. oligopote) Vezi definitia »
MINIROBÓT s. m. robot de bucătărie de mici proporții; microrobot. (< mini1- + robot) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z