Definita cuvantului șaran
ȘARÁN, șarani, s. m. (Reg.) Crap mic. – Din scr., ucr. šaran. Cf. bg., rus. šaran.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șaran
GRECOMÁN, -Ă s.m. și f. (Peior.) Partizan, admirator fanatic al grecilor. [Cf. fr. grécomane]. Vezi definitia »
ZĂRGÁN, zărgani, s. m. Specie de pește marin cu corpul alungit și cilindric, acoperit cu solzi mici, cu fălcile prelungite și cu oasele colorate în verde (Belone belone euxini). – Et. nec. Vezi definitia »
BELIGAN, Radu (n. 1918, sat Galbeni, jud. Bacău), actor român de teatru și cinema. Prof. univ. la București. Președinte al Institutului Internațional de Teatru (1971-1975). Joc subtil, nuanțat, în care îmbină umorul cu lirismul (Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă”, Hlestakov din „Revizorul”, Béranger din „Rinocerii”, Miroiu din „Steaua fără nume”, Cherea din „Caligula”). Roluri în filmele: „O noapte furtunoasă”, „Șeful sectorului suflete”, „Singurătatea florilor”. Memorii („Pretexte și subtexte”). Vezi definitia »
ULTRAPORȚELÁN s. n. Porțelan cu caracteristici izolante superioare, folosit ca izolator în tehnica curenților de înaltă frecvență. – Ultra- + porțelan. Vezi definitia »
CORÁN s. n. Carte sacră a religiei musulmane care conține prezentarea dogmelor și a tezelor acesteia, precum și diferite precepte religioase, etice și juridice, legende și mituri. – Din fr. coran, germ. Koran. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z