Definita cuvantului berlinez
BERLINÉZ, -Ă, berlinézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Berlin (capitala Germaniei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Berlin sau locuitorilor săi, privitor la Berlin sau locuitorii săi. (Berlin (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. berlinois, it. berlinese)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu berlinez
OBÉZ, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de obezitate; (om) foarte gras, diform. [< fr. obèse, cf. lat. obesus < edere – a mânca]. Vezi definitia »
GEODÉZ, -Ă s. m. f. specialist în geodezie. (< fr. géodèse) Vezi definitia »
VALDÉZ s. m. membru al unei secte fondate la sfârșitul sec. XII de Pierre Valdais, care propovăduia o lume bazată pe preceptul sărăciei și refuza să accepte misa, credința în transsubstanțiere, ideea purgatoriului, cultul sfinților etc. (< it. valdese) Vezi definitia »
priméz, primézuri și priméze, s.n. (reg.) 1. perete care desparte două încăperi. 2. îngrăditură, scândură, bârnă, par, drug care desparte un spațiu în două sau care se pune în grajd între vite, stănog. 3. (în forma: primiez) cartilaj care desparte cele două fose nazale. 4. cercevea în formă de cruce care desparte fereastra în mai multe ochiuri. 5. perdea de pădure care se află între două poieni. 6. proptea de lemn cu care se blochează ușa sau poarta. 7. întăritură făcută în malul unui râu, pentru a-l consolida. 8. proeminență într-un lemn cioplit. Vezi definitia »
VIETNAMÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Vietnam. ◊ (s. f.) limbă monosilabică vorbită de vietnamezi. (< engl. vietnamese) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z