Definita cuvantului tod
TOD s.m. Pasăre mică cu penajul pestriț, din Cuba. (din lat. todus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tod
BRANHIOPÓD, branhiopode, s. n. (La pl.) Ordin de crustacee de apă dulce, cu corpul segmentat și cu apendice toracice prevăzute cu o excrescență, care servește la respirație (Branchiopoda); (și la sg.) animal din acest ordin. [Pr.: -hi-o-] – Din fr. branchiopodes. Vezi definitia »
PARAPÓD, parapoade, s. n. (Zool.) Apendice bilobat al unor viermi, care servește la deplasare. – Din fr. parapode. Vezi definitia »
FOTOCATÓD s.m. Catod care emite electroni în urma iradierii lui cu lumină vizibilă sau ultravioletă. [< fr. photocathode]. Vezi definitia »
NOD s. n. 1. (mar.) unitate de măsură a vitezei navelor, de o milă marină (1852 m) pe oră. 2. element al unui graf. 3. element al unei rețele de comunicație care poate constitui sursa sau destinația semnalelor transmise prin rețea; intersecție a mai multor căi ferate sau rutiere. (< fr. noeud, engl. node) Vezi definitia »
RAPSÓD, rapsozi, s. m. 1. (În Grecia antică) Cântăreț care colinda orașele recitând fragmente din poeme epice. 2. Autor de ample poeme epice care evocă evenimentele de seamă din viața unui popor; poet epic. – Din fr. rhapsode. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z