Definita cuvantului iodide
IODÍDE s.f.pl. (Med.) Erupții cutanate, provocate de produse iodice, în special de iodura de potasiu. [< fr. iodides].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu iodide
AMFIPÓDE s.n.pl. (Zool.) Clasă de crustacee care se caracterizează prin faptul că au două feluri de picioare, servindu-le unele la sărit și altele la înotat; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. amfipod. / < fr. amphipodes, cf. gr. amphi – dublu, pous – picior]. Vezi definitia »
GASTEROPÓDE s.n.pl. (Zool.) Clasă de moluște cu corpul adăpostit într-o cochilie și care se mișcă cu ajutorul unui picior în formă de disc muscular; melci; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. gasteropod , var. gastropode s.n.pl. / < fr. gastéropodes, cf. gr. gaster – stomac, pous, podos – picior]. Vezi definitia »
BEIZADÉ s. f. v. beizadea. Vezi definitia »
MUGILÍDE s. n. pl. familie de pești teleosteeni marini fusiformi, care au solzi și pe cap: chefalul. (< fr. mugilidés) Vezi definitia »
ASCÚNDE, ascúnd, vb. III. Tranz. și refl. A (se) sustrage vederii, a (se) pune la adăpost ca să nu poată fi văzut și găsit. ◊ Expr. (Refl.) A se ascunde după deget = a-și ascunde o vină în chip stângaci. ♦ Fig. A tăinui o faptă, un gând, un sentiment. [Perf. s. ascunsei, part. ascuns] – Lat. abscondere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z