Definita cuvantului ireprehensibil
IREPREHENSÍBIL, -Ă adj. Căruia nu i se poate imputa nimic; corect. [Cf. fr. irrépréhensible, lat. irreprehensibilis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ireprehensibil
DETESTÁBIL, -Ă, detestabili, -e, adj. Vrednic de ură, de dispreț. ♦ Care este foarte rău, care este cu mult sub nivelul așteptat sau cerut. – Din fr. détestable, lat. detestabilis. Vezi definitia »
probabil un regionalism sau arhaism, nu stiu... am auzit des expresia la ai mei in Alexandria( Muntenia) Definitia ar fi , cum se face o paine fierbinte sau un cozonac fierbinte daca este presat; se face „clisa”, revine cumva la forma aluatului necopt Am vrut sa sesizez lipsa cuuvantului din DEX online Cu stima, Romica Zaharia romica.zahariacg-gc.ro Vezi definitia »
REZONÁBIL, -Ă adj. 1. Care are o judecată, o comportare rațională; cuminte, cu judecată. 2. (Despre acțiuni, fapte) Fără exagerări, cumpătat. ♦ (Despre prețuri) Potrivit, accesibil. [Cf. fr. raisonnable]. Vezi definitia »
ORNITOFÍL, -Ă adj. 1. iubitor de păsări. 2. (despre plante) care prezintă ornitofilie (2). (< fr. ornithophile) Vezi definitia »
INCOGNOSCÍBIL, -Ă, incognoscibili, -e, adj. (Filoz.) Care nu poate fi cunoscut de rațiunea omenească (deși se presupune că există în realitate). – Din fr. incognoscible. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z