Definita cuvantului izopode
IZOPÓDE s.n.pl. Ordin de crustacee care au toracele format din șapte segmente libere, la fiecare fiind atașată câte o pereche de picioare; (la sg. izopod) animal din acest ordin. [Var. isopode s.n.pl. / < fr. isopodes].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izopode
strépede (-zi), s. m. – Vierme de brînză, larva de la Piophila casei. – Megl. strépii. Origine incertă. Pare un der. din lat. trĕpĭdus, cf. treapăd (Tiktin). Este de presupus că pl. strepezi ar fi dus la un sing. analogic *strepeză, de la care, prin regresiune, s-ar putea explica rezultatul din megl. și alb. štrep, considerîndu-se - drept suf. Semantic, se explică prin ideea de mîncărime sau de mișcare agitată. – Der. din sl. črŭvĭ „vierme” (Cihac, II, 373), direct sau prin intermediul alb., nu este posibilă. Cf. Byck-Graur 26; Rosetti, II, 122. Vezi definitia »
DIVÍDE vb. tr., refl. a (se) împărți, a (se) fragmenta, a (se) diviza. (< lat. dividere) Vezi definitia »
EUGLENÍDE s. f. pl. familie de protozoare: euglena. (< fr. euglénidés) Vezi definitia »
MDE interj. Cuvânt care exprimă o afirmație, un sentiment, o atitudine de șovăială, de sfială etc. (într-o situație delicată). – Din de2. Vezi definitia »
FELÍDE s. n. pl. familie de mamifere carnivore cu corpul zvelt, capul rotund și gheare retractile: râsul, pantera, tigrul, leul, leopardul, jaguarul, puma etc.; feline. (< fr. félidés) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z