Definita cuvantului izohalin
IZOHALÍN, -Ă adj. (Geol.) Cu salinitate constantă. // s.f. Linie care unește punctele cu aceeași salinitate marină. [< fr. isohaline].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izohalin
STENOHALÍN, -Ă adj. (Biol.; despre organisme acvatice; op. eurihalin) Care nu suportă variații mari ale salinității apei. [< fr. sténohalin, cf. gr. stenos – limitat, hals – sare]. Vezi definitia »
[? in magh. „sánta [pron. șAnta]”], in zona dârjiului [székelyderzs / darsch]; jocul se numeste in magh. [székely] filkó [tavi]] Un atu special de la jocul de carti COLOP sau FILCAI, jucat in Transilvania, probabil importat de la sasi sau unguri. Apare doar la jocul in sase si consta din doua carti de sapte, rosu si verde, cel rosu fiind cea mai mare carte din joc Vezi definitia »
SUBMARÍN, -Ă, submarini, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care se găsește sau se produce sub suprafața mării sau oceanului, ori pe fundul lor; referitor la regiunea de sub suprafața mării sau oceanului. 2. S. n. Navă de luptă sau de cercetare care poate naviga atât la suprafață cât și sub suprafața unei ape; submersibil (2). – Sub1- + marin (după fr. sous-marin). Vezi definitia »
stainváin s.n. (înv.) amestec sedimentar de pe fundul vaselor cu vin, care conține tartrat de potasiu; tartru. Vezi definitia »
Din limba engleza Pentecostal. Derivă de la Penti adica ziua cinczecimii. Penticost ( Adepti ai unui cult crestin numit Penticostal. Dotezati cu Duhul Sfant Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z