Definita cuvantului kohol
KOHÓL s.n. Sulfură de antimoniu, folosită de orientali pentru a sublinia strălucirea ochilor și a feri de oftalmii. [< fr. kohol, cf. ar. kohl].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kohol
DRÓPGOL, dropgoluri, s. n. (La rugbi) Lovitură de picior dată în minge în momentul când aceasta atinge pământul și care face ca mingea să treacă peste bara de sus a porții adverse, consemnând înscrierea a trei puncte. – Din engl., fr. dropgoal. Vezi definitia »
TABERNÁCOL s.n. 1. Cort; (spec.) cortul în care erau ținute tablele legii la vechii evrei. 2. Nișă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint de o formă specială, în care se păstrează cuminecătura și unele obiecte de cult. [Var. tabernacul s.n. / < lat. tabernaculum, it. tabarnacolo, fr. tabernacle]. Vezi definitia »
Capitol al dogmei crestine care cuprinde invataturile lui Iisus despre mantuire Vezi definitia »
pistól (pistoále), s. n. – Armă de foc. – Mr. piștoală, megl. pistol. Fr. pistole, prin intermediul pol. pistol, rus. pistolĭ, ngr. πιστόλα, bg. pistol (› mr., megl.). Vezi definitia »
CALCÍCOL, -Ă, calcicoli, -e, adj. (Bot.; despre plante) Care crește pe un sol bogat în calcar; calcifil. – Din fr. calcicole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z