Definita cuvantului limfogranulomatoză
LIMFOGRANULOMATÓZĂ s.f. (Med.) Boală contagioasă care se manifestă printr-o infecție granulomatoasă a ganglionilor limfatici. [< fr. lymphogranulomatose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu limfogranulomatoză
SUÍTĂ s.f. 1. Grup care întovărășește o persoană importantă; alai. 2. (Muz.) Ciclu de piese muzicale instrumentale cu caracter variat. 3. Serie, șir de idei, de reprezentări etc. [Pron. su-i-. / < fr. suite, cf. lat.t. secuta < sequi – a urma]. Vezi definitia »
BANDERÓLĂ, banderole, s. f. 1. Fâșie de hârtie lipită în jurul unui ambalaj sau pe locul lui de deschidere, ca mijloc de control al integrității mărfii ambalate. ♦ Bandă de hârtie care împiedică deschiderea unui volum recent apărut și pe care se imprimă de obicei reclama editurii. 2. Brasardă. 3. Steguleț care servește ca semn distinctiv (prins în vârful unei lănci, al unui catarg. etc). – Din fr. banderole. Vezi definitia »
NEOMORFÓZĂ s.f. (Biol.) Regenerare a țesuturilor sau a organelor distruse. [Cf. fr. néomorphose]. Vezi definitia »
PEȘTIȘOÁRĂ, peștișoare, s. f. 1. Mică plantă erbacee cu frunze păroase, care plutește la suprafața apelor stătătoare sau a celor care curg încet (Salvinia natans). 2. Plantă erbacee acvatică cu frunze alcătuite din patru foliole și cu rădăcini care se fixează pe fundul apei (Marsilea quadrifolia).Pește + suf. -ișoară. Vezi definitia »
a fi bâtă expr. a fi complet pe dinafară / nepriceput într-un anumit domeniu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z