Definita cuvantului liniometru
LINIOMÉTRU s.n. Riglă de metal, gradată potrivit corpurilor tipografice, care servește pentru numărarea liniilor; lignometru (1) [în DN]. [Pron. -ni-o-. / cf. fr. lignomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu liniometru
PARAMÉTRU s.m. 1. (Mat.) Cantitate nedeterminată care intră în ecuația unei curbe sau a unei suprafețe și care permite prin varierea ei să se obțină toate varietățile unei familii de curbe sau de suprafețe. ♦ (Fiz.) Orice mărime care poate defini starea unui sistem de corpuri (timp, presiune, volum etc.). 2. (Fig.) Criteriu de comportare strict determinat. [< fr. paramètre, cf. gr. para – lângă, metron – măsură]. Vezi definitia »
ECRÚ adj. invar. De culoarea mătăsii nespălate, care nu a fost albită; bej-deschis. ♦ (Despre mătăsuri) Care nu a fost trecut prin apă clocotită. [Pr.: e-crü] – Din fr. écru. Vezi definitia »
PIRHELIOMÉTRU s.n. Instrument cu care se măsoară cantitatea totală de energie solară care cade într-o unitate de timp asupra unei unități de suprafață. [< fr. pythéliomètre, germ. Pyrheliometer]. Vezi definitia »
FRIGORIMÉTRU s. n. aparat pentru determinarea efectului caloric al factorilor de microclimat. (< fr. frigorimètre) Vezi definitia »
VISCOZIMÉTRU, viscozimetre, s. n. Aparat cu care se măsoară viscozitatea fluidelor. – Din fr. viscosimètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z