Definita cuvantului literariza
LITERARIZÁ vb. I. tr. A crea cu intenții literare, a cultiva în sens literar. ♦ A da o formă literară (unui cuvânt, unei expresii). [Var. literaturiza vb. I. / cf. germ. literarisieren].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu literariza
MANAGERIZA, managerizez, #vb.Intranz.# 1. A gestiona un proces, proiect sau set de activități pentru atingerea unui scop bine definit. A controla, a conduce, a angaja. 2. A coordona utilizarea resurselor disponibile pentru crearea unui produs nou, a planifica distribuția și a prevedea utilitatea percepută pentru produsul respectiv. Vezi definitia »
CONVERTIBILIZÁ vb. tr. (despre însemne bănești) a face convertibil. (< convertibil + -iza) Vezi definitia »
PERFECTIVIZÁ, perfectivizez, vb. I. Tranz. (Gram.) A face ca un verb să devină perfectiv. – Perfectiv + suf. -iza. Vezi definitia »
SENSIBILIZÁ, sensibilizéz, vb. I. Tranz. și refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui mușchi etc. față de acțiunea unui agent exterior; p. ext. (tranz.) a face (mai) sensibil pe cineva sau ceva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. ♦ Tranz. A extinde intervalul de variație a unei mărimi în care un sistem fizico-chimic își menține o anumită sensibilitate. 2. (Rar) A (se) concretiza, a (se) materializa. – Din fr. sensibiliser. Vezi definitia »
SEMAFORIZÁ vb. tr. a prevedea cu semafoare o cale de rulare, o intersecție de drumuri pentru dirijarea circulației. (< semafor + -iza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z