Definita cuvantului lojă
LÓJĂ s.f. I. 1. Fiecare dintre despărțiturile amenajate în jurul unei săli de spectacol, în care încap fotolii numai pentru un număr mic de spectatori. 2. Cameră în care stă portarul unei instituții în timpul serviciului. 3. (Determinat prin „masonică”) Unitate a unei asociații francmasonice. II. 1. Cavitate în floarea unei plante (unde se află ovulele sau polenul) sau în fructul ei (unde se află semințele). 2. Cavitate în care se află un organ sau altă formație anatomică. [Pl. -ji, -je. / < fr. loge].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lojă
SOFÓRĂ s. f. arbore originar din Extremul Orient, cu frunziș bogat, care înflorește târziu; salcâm japonez. (< fr., lat. sophora) Vezi definitia »
DECOPÉRTĂ, decoperte, s. f. Decopertare. [Var.: descopértă s. f.] – Des1- + copertă. Vezi definitia »
VĂPÁIȚĂ, văpáițe, s. f. 1. (Pop.) Opaiț. 2. Făclie de lemn sau de rășină cu care se sperie noaptea peștii, pentru a-i face să fugă spre uneltele de pescuit; văpaie (2). [Pr.: -pa-i-.Var.: vopáiță s. f.] – Contaminare între văpaie și opaiț(ă). Vezi definitia »
HUNGARÍSTICĂ s. f. știință care studiază limba, cultura și literatura maghiară; hungarologie. (< germ. Hungaristik) Vezi definitia »
SÁLCĂ, sălci, s. f. Varietate de salcie1 cu ramuri foarte flexibile (Salix alba). – Din salcie1. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z