Definita cuvantului mach
MACH s.m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru viteză, utilizată în aerodinamică și în tehnica rachetelor, egală cu 340 m/s. ◊ Numărul lui Mach = raport între viteza unui corp într-un fluid și viteza sunetului în același fluid. [Pron. mah. / < fr., it. mach, germ. Mach, cf. E. Mach – fizician german].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mach
BLUMENBACH [blúmənbah], Johann Friedrich (1752-1840), medic și naturalist german. Unul dintre creatorii antropologiei. A pus bazele obiective ale clasificării raselor umane după culoarea pielii și forma capului și a demonstrat unitatea de origine a speciei umane. Vezi definitia »
QÚRUCH s. n. Veche monedă divizionară în Arabia Saudită. – Din fr. quruch. Vezi definitia »
each7099dexonline.ro Vezi definitia »
BRAUCHITSCH [bráuhltʃ], (Heinrich Alfred) Walther von (1881-1948), feldmareșal german. În al doilea război mondial a comandat un corp de armate care a înfrînt trupele poloneze la Narew (1-6 sept. 1939). A întocmit „Planul Galben”, ce preconiza atacarea Franței dinspre NV, apoi planurile de atacare a Marii Britanii („Leul de mare”) și a U.R.S.S. („Barbarossa”). În dezacord cu Hitler în privința modului de ducere a războiului pe Frontul de Est (după iul. 1941), a fost obligat să demisioneze. Vezi definitia »
BLOCH [blɔc], Ernest (1880-1959), compozitor american de origine elvețiană. Opere, simfonii, concerte instrumentale, lucrări pentru formații de cameră, în care se inspiră din folclorul ebraic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z