Definita cuvantului persona
PERSÓNA v. persona non grata. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu persona
TACHINÁ vb. I. tr. A supăra, a necăji în glumă (pe cineva). [< fr. taquiner]. Vezi definitia »
GRATINA, gratinez, vb. I tranz. A realiza o crustă la suprafața unui preparat culinar, prin rumenire la cuptor; pentru a obține o crustă frumoasă, în mod curent suprafața preparatului se acoperă cu un strat de brânză sau pesmet. Vezi definitia »
Persoana care considera homoxexualitatea ca fiind imorala Vezi definitia »
SEMĂNÁ1, sémăn, vb. I. Tranz. 1. A pune sau a arunca sămânța în pământul pregătit în prealabil, pentru a o face să încolțească și să răsară; a însămânța. ♦ (Înv.) A vârî în pământ, a îngropa. ♦ (Pop.) A arunca boabe de grâu, bomboane, stafide etc. în direcția unei persoane de Anul nou sau la nuntă, însoțind gestul și de o urare. 2. A pune din loc în loc; a presăra, a împrăștia, a risipi. 3. Fig. A răspândi, a propaga idei, cunoștințe, vrajbă etc. – Lat. seminare. Vezi definitia »
CĂPÎLNA 1. Com. în jud. Bihor, pe Crișu Negru; 2.387 loc. (1991). 2. Sat în com. Gîlgău, jud. Sălaj. Aici, la 16 sept. 1437, în timpul răscoalei țărănești de la Bobîlna, s-a încheiat o „unire frățească” între nobilime, fruntașii secui și patriciatul săsesc (Unio trium nationum), îndreptată împotriva țăranilor răsculați și contra populației mojoritare românești, care urma să fie exclusă din viața politică a Transilvaniei. 3. Sat în com. Săsciori (jud. Alba). În apropiere (la c. 610 m alt.) a fost descoperită o cetate geto-dacică puternic fortificată (sec. 1 î. Hr. – 2 d. Hr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z