Definita cuvantului maillechort
MAILLECHÓRT s.n. Aliaj de zinc, aramă și nichel, care imită argintul, folosit mai ales la fabricarea tacâmurilor. [Pron. maișór. / < fr. maillechort, cf. Maillot și Chorier, numele inventatorilor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu maillechort
KARACÚRT s.m. (Zool.) Păianjen mic din Asia Centrală, a cărui mușcătură este mortală. [Et. incertă]. Vezi definitia »
JAVÁRT s. n. Tumoare care constă în mortificarea unei părți din cartilajul copitei la cai și la boi. – Din fr. javart. Vezi definitia »
ELIPÓRT, eliporturi, s. n. Aeroport de dimensiuni reduse, construit special pentru elicoptere. [Var.: helipórt s. n.] – Din fr. héliport. Vezi definitia »
BOGART [bɔgɔ:t], Humphrey (1899-1957), actor american de film. Creatorul unor personaje cărora le conferă gravitate dramatică în cadrul unui repertoriu vast și divers („Șoimul maltez”, „Casablanca”, „Key Largo”, „Revolta de pe Caine”, „Calea cea grea”). Vezi definitia »
sfert (-turi), s. n.1. A patra parte, pătrime. – 2. Dare stabilită în 1739 și plătibilă în 4 sferturi; în realitate a fost mărită la 5 în 1741 și la 6 în 1774. – Var. Mold. șfert. Sl. četvrŭtŭ (CIhac, II, 387), cf. ciosvîrtă.Der. sfîrteca (var. sferteca, sfîrtica, sfărtica), vb. (a sfîșia, a rupe în bucăți), pentru a cărui comp. cf. sp. descuartizar (după Candrea, din lat. *exfractĭcāre). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z