Definita cuvantului maistor
MÁISTOR s.m. v. maistru.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu maistor
TRADUCTÓR s.n. 1. Element al unui sistem cu reglare automată care transformă în semnal unificat o mărime pe care este construit să o măsoare. 2. Aparat folosit în telegrafie pentru a traduce combinațiile de semnale electrice elementare primite în caracterele tipografice corespunzătoare. [Cf. fr. traducteur]. Vezi definitia »
CASIODOR (Flavius Magnus Aurelius Cassiodorus Senator) (c. 485-578), om politic, istoric și erudit roman. Demnitar la curtea regelui ostrogot Teodoric. A scris „Istoria goților” (12 cărți), „Cronica” și „Variae” (culegere de legi). Vezi definitia »
ELECTROFÓR s. n. aparat de laborator cu care se demonstrează apariția electricității prin frecare sau prin influență. (< fr. électrophore) Vezi definitia »
CLADOFÓR I. s. n. parte a tulpinii care poartă ramurile inflorescenței. II. s. f. pl. ordin de alge verzi filamentoase, ramificate dihotomic, pe pietre sau pe sol. (< fr. cladophore/s/) Vezi definitia »
DEFAZÓR, defazoare, s. n. (Elt.) Cvadripol care introduce un defazaj anumit între semnalul de la ieșire și cel de la intrare. – Din fr. déphaseur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z