Definita cuvantului manometru
MANOMÉTRU s.n. Aparat folosit pentru măsurarea presiunii lichidelor sau a gazelor dintr-un spațiu închis sau a diferențelor de presiune a două gaze închise în vase diferite. [< fr. manomètre, cf. gr. manos – puțin dens, metron – măsură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu manometru
NANOMÉTRU s.m. Unitate de lungime, egală cu a miliarda parte dintr-un metru. [< fr. nanomètre]. Vezi definitia »
SCÁBRU, -Ă adj. (Bot.; despre unele organe) Acoperit cu peri scurți și rigizi. [< fr. scabre, cf. lat. scaber]. Vezi definitia »
CĂPẮSTRU, căpestre, s. n. Porțiune de harnașament, confecționată din frânghie sau din curea, care se pune pe capul calului, al măgarului etc. pentru a lega animalul respectiv la iesle sau pentru a-l duce undeva. – Lat. capistrum. Vezi definitia »
PIÁSTRU, piaștri, s. m. Monedă (turcească) de argint, a cărei valoare a variat în decursul timpului și care a circulat și în țările române. [Pr.: pi-as-] – Din germ. Piaster, fr. piastre. Vezi definitia »
TURBIDIMÉTRU, turbidimetre, s. n. (Fiz.) Aparat folosit pentru măsurarea turbidității suspensiilor prin compararea subiectivă a transparenței mediului analizat cu aceea a unei probe etalonate; tolometru. – Din fr. turbidimètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z