Definita cuvantului melanurie
MELANURÍE s.f. (Med.) Prezență de pigment melanic în urină. [Gen. -iei. / < fr. mélanurie, cf. gr. melas – negru, ouron – urină].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu melanurie
BATERÍE, baterii, s. f. 1. Subunitate de artilerie compusă din patru, șase sau opt tunuri, cu mijloacele de tracțiune, utilajul și personalul necesar. 2. Grup de aparate, de dispozitive sau de piese identice asociate în vederea executării unei operații. ◊ Baterie electrică = reunire a mai multor butelii de Leyda sau a mai multor elemente voltaice spre a produce electricitate. Baterie solară = sursă de energie formată dintr-un grup de generatoare fotoelectrice cu semiconductori, care transformă energia radiației solare în energie electrică. 3. Ansamblul instrumentelor de percuție (într-o orchestră). 4. Vas cu gheață în care se află sticle cu băutură. ♦ P. ext. Un litru de vin și o sticlă de sifon luate împreună. – Din fr. batterie. Vezi definitia »
ÎMPĂRTĂȘÁNIE, împărtășanii, s. f. (Bis.) Cuminecătură. – Împărtăși + suf. -anie. Vezi definitia »
TERMOLOGÍE s.f. Parte a fizicii care studiază căldura. [Gen. -iei. / < fr. thermologie, cf. gr. thermos – cald, logos – știință]. Vezi definitia »
AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia. Vezi definitia »
SCHIZOGONÍE s.f. (Biol.) Înmulțire pe cale asexuată, prin diviziune multiplă, la protozoare și plante inferioare. [Gen. -iei. / < fr. schizogonie, cf. gr. schizein – a despărți, gonos – generație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z