Definita cuvantului mesmerian
MESMERIÁN, -Ă adj. Referitor la mesmerism. // s.m. și f. Adept al mesmerismului. [Pron. -ri-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. mesmérien].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mesmerian
CORMORÁN, cormorani, s. m. Gen de păsări acvatice palmipede, dăunătoare pentru că se hrănesc cu pește, având penele de culoare neagră-verzuie, împestrițate cu alb pe cap și pe gât, cu cioc lung și încovoiat la vârf și cu coada lungă, rigidă; corb-de-mare (Phalacrocorax); pasăre care face parte din acest gen. – Din fr. cormoran. Vezi definitia »
ALSACIÁN, -Ă, alsaciani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Locuitor al Alsaciei sau originar din această regiune. 2. Adj. Care aparține Alsaciei sau alsacienilor (1), privitor la Alsacia sau la alsacieni. 3. Adj., s. m. (Și în sintagma) Lup alsacian = rasă de câini de pază de talie mare, originară din Franța. [Pr.: -ci-an] – Din fr. alsacien. Vezi definitia »
BOGDAN, Damian P. (1907-1991, n. Buteșri, Basarabia), istoric și slavist român. Prof. univ. la București. Creator de școală în domeniul științelor auxiliare ale istoriei („Caracterul limbii textelor slavo-române”, „Compendiu al paleografiei româno-slave”). Vezi definitia »
BÂRSÁN, -Ă, bârsani, -e, adj. (Despre oi, adesea substantivat) Cu lâna lungă și aspră. ♦ (Despre lâna acestor oi) Lungă și aspră, de calitate mijlocie. – Din Bârsa + suf. -an. Vezi definitia »
TIMOCEÁN, -Ă, timocéni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Român originar din regiunea văii Timocului (situată în estul Serbiei și zona limitrofă din Bulgaria). 2. Adj. Care aparține timocenilor sau privitor la timoceni. (din n. pr. Timoc + suf. -ean) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z