Definita cuvantului metoșă
METÓȘĂ s.f. (Arhit.) Spațiu între denticuli. [< fr. métoche].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu metoșă
a avea o jenă expr. (iron.) a invoca un pretext imaginar pentru a se eschiva de la îndeplinirea unei sarcini Vezi definitia »
stávă, stáve s.f. 1. (înv. și reg.) herghelie de cai. 2. (reg.) loc îngrădit în care se țin vara caii, pentru a paște împreună. 3. (reg.) loc răcoros, mai ales cu umbră, unde se odihnesc noaptea sau ziua la amiază, vara, vitele, oile, caii; staniște, meriză, toriște. 4. (reg.) loc unde pasc caii. 5. (reg.) grămadă de snopi făcută pe câmp (formată din 13 snopi); pletiță, cârstă. Vezi definitia »
GÁLĂ2 s.f. 1. (Bot.; de obicei la pl.) Cecidie. 2. (Fig.) Lucru ușor; persoană ușor influențabilă. [Cf. fr. galle, it., lat. galla – gogoașă]. Vezi definitia »
măgăreață, măgărețe s. f. (deț.) 1. dispozitiv pe principiul scripeților cu ajutorul căruia se transmit de la o celulă la alta diferite obiecte. 2. (prin ext.) obiect transmis prin intermediul acestui dispozitiv. Vezi definitia »
ARAHÍDĂ s.f. Plantă tropicală din familia leguminoaselor, cultivată pentru fructele sale, numite „alune de pământ”. ♦ Fructul acestei plante. [< fr. arachide]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z