Definita cuvantului miringotomie
MIRINGOTOMÍE s.f. Incizie a timpanului (1). [Gen. -iei. / < fr. myringotomie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu miringotomie
spéie, spéi, s.f. 1. (înv. și pop.) coș făcut din scoarță de copac (mai ales din tei), cu fundul de nuiele împletite, care servește la păstrarea și transportul fructelor sau al alimentelor și care servea și ca măsură de capacitate (de 12-15 kg). 2. (reg.) coș lunguieț cu fundul îngust și cu gura largă, folosit la pescuit pe sub maluri. 3. (reg.) coșar; hambar. 4. (reg.) nume dat mai multor specii de mușchi și de licheni. Vezi definitia »
OBDÚCȚIE s. f. (geol.) încălecare a unei plăci terestre suboceanice peste altă placă. (< germ. Obduktion) Vezi definitia »
ORHIDECTOMÍE s.f. (Med.) Extirpare (parțială) chirurgicală a glandelor sexuale masculine; orhiectomie. [Gen. -iei. / < fr. orchidectomie]. Vezi definitia »
CALORIMETRÍE s. f. Domeniu al fizicii care se ocupă cu metodele de măsurare a cantităților de căldură. – Din fr. calorimétrie. Vezi definitia »
BONIFICÁȚIE s.f. Bonificare. ♦ Compensație în bani care se dă pentru o daună, reprezentând o reducere sau o mărime a unui profit. ♦ (Sport) Avantaj constând din îmbunătățirea timpului realizat, acordat primului sau primilor clasați într-o competiție. [Gen. -iei. / cf. fr. bonification]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z