Definita cuvantului modelaj
MODELÁJ s.n. Modelare. ♦ Reproducere plastică a unor obiecte. ♦ (Tehn.) Confecționarea de modele pentru turnătorie. [< fr. modelage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu modelaj
LIMBÁJ s. n. 1. proces de comunicare a ideilor și sentimentelor prin mijlocirea limbii ◊ (inform.) sistem de caractere și simboluri folosit în programare. ♦ ~ formalizat = limbaj artificial, dintr-un sistem de semne convenționale. 2. limbă. ◊ fel caracteristic de exprimare. ◊ (fig.) orice mijloc de exprimare a ideilor, a sentimentelor. (după fr. langage) Vezi definitia »
ETALONÁJ, etalonaje, s. m. (Rar) V. etalonare. – Din fr. étalonnage. Vezi definitia »
BRASÁJ s. n. 1. amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului. 2. amestecare la cald a făinii de malț cu apă caldă pentru a se obține mustul de bere. (< fr. brassage) Vezi definitia »
CALÁJ, calaje, s. n. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajului față de fuzelajul unui avion. 4. Adîncime la care se scufundă în apă o navă. 5. Postament de grinzi de pe o cală1 (2), pe care se fixează navele în timpul construcției sau reparațiilor. – Din fr. calage. Vezi definitia »
INSTRUCTÁJ s. n. instruire a unei persoane, a unui colectiv în vederea împlinirii unei munci; totalitatea îndrumărilor date cu acest prilej. (< rus. instruktaj) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z