Definita cuvantului mortier
MORTIÉR s.n. Tun de mare calibru, cu țeava scurtă și cu o traiectorie foarte curbată; obuzier. [Pron. -ti-er, var. mortieră s.f. / < fr. mortier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mortier
JELÉR, jeleri s. m. Nume dat în evul mediu țăranilor fără pământ sau cu pământ puțin din Transilvania, care munceau pe moșiile nobililor, dar care nu aveau regimul juridic al iobagilor. – Din magh. zsellér. Vezi definitia »
GER1- v. geronto-. Vezi definitia »
TRÉILER s. n. 1. remorcă dintr-o platformă joasă și solidă, sprijinită în spate pe un tren dublu de roți, iar în față pe vehiculul motor, pentru transportul pe șosele sau în porturi a coletelor și a pieselor grele. 2. (mar.) bac (pe cablu); pod plutitor. (< engl. trailer) Vezi definitia »
SPRÍNKLER s. n. extinctor automat în legătură cu un rezervor de apă sub presiune, care, în caz de incendiu, declanșează o stropire abundentă. (< fr., engl. sprinkler) Vezi definitia »
CLÍPER2 s.n. 1. Lampă electrică cu lumină galbenă intermitentă, montată la intersecția unor străzi. 2. Semnalizator clipitor la bordul unui automobil. [Pl. -re. / < engl. clipper]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z