Definita cuvantului mudejar
MUDEJÁR adj.n. Artă ~ = artă dezvoltată în sec. XII-XV în Spania în teritoriul aflat sub stăpânirea feudalității catolice, care se caracterizează prin motive, forme și structuri islamice pătrunse în arta medievală spaniolă (arcul în formă de potcoavă, decorul în care împletitura și motivele sunt stilizate până la arabesc, policromia exterioară a edificiilor, preferința pentru lemnul sculptat în casetoane sau pentru ceramica cu reflexe metalice etc.). [Pron. mu-de-har. / < fr., sp. mudéjar, cf. ar. mudaggin – practicant].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mudejar
OCTOGENÁR, -Ă adj., s. m. f. (om) în vârstă de 80 de ani. (< fr. octogénaire, lat. octogenarius) Vezi definitia »
pretutindenár, pretutindenáră, adj. (înv.) care există, care se află, care se manifestă sau se exercită pretutindeni; pretutindenesc. Vezi definitia »
BHUBANESWAR [buvəneșuər], oraș în E Indiei, centru ad-tiv al statului Orissa; 219,4 mii loc. (1981). Aeroport. Universitate. Temple brahmane (sec. 8-12). Cartiere noi (1948-1956), proiectate de Le Corbusier. Vezi definitia »
ȚIȘTÁR, țiștari, s. m. Mamifer rozător înrudit cu popândăul, foarte păgubitor pentru semănături (Citellus suslica). – Et. nec. Vezi definitia »
ANTITOTALITÁR, -Ă adj. împotriva totalitarismului. (< fr. antitotalitaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z