Definita cuvantului municipaliza
MUNICIPALIZÁ vb. I. tr. (Rar) 1. A transforma (un oraș) în municipiu. 2. A trece un bun proprietate particulară în proprietatea unui municipiu. [Cf. fr. municipaliser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu municipaliza
FANATIZÁ vb. I. tr. (Rar) A face pe cineva să devină fanatic. [Cf. fr. fanatiser]. Vezi definitia »
SENSIBILIZÁ, sensibilizéz, vb. I. Tranz. și refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui mușchi etc. față de acțiunea unui agent exterior; p. ext. (tranz.) a face (mai) sensibil pe cineva sau ceva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. ♦ Tranz. A extinde intervalul de variație a unei mărimi în care un sistem fizico-chimic își menține o anumită sensibilitate. 2. (Rar) A (se) concretiza, a (se) materializa. – Din fr. sensibiliser. Vezi definitia »
NEOLOGIZÁ vb. tr. a utiliza, a inventa neologisme, a da (stilului) un aspect voit neologic. (< fr. néologiser) Vezi definitia »
REACLIMATIZÁ, reaclimatizez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) aclimatiza din nou la anumite condiții. [Pr.: re-a-] – Re1- + aclimatiza (după engl. reacclimatize). Vezi definitia »
ORGANIZÁ, organizez, vb. I. Tranz. A face ca un grup social, o instituție etc. să funcționeze sau să acționeze organic (repartizând însărcinările și coordonându-le conform unui plan adecvat); a stabili și a coordona mijloacele tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces. ♦ Refl. A proceda metodic și ordonat în acțiunile sale, a-și coordona acțiunile orientându-se după un plan; a-și strânge și a-și întări forțele. ♦ A pregăti temeinic o acțiune după un plan bine chibzuit; a întocmi, a alcătui, a aranja, a orândui. – Din fr. organiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z