Definita cuvantului naturalizat
NATURALIZÁT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care a primit cetățenia unei țări prin naturalizare. [Cf. fr. naturalisé].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu naturalizat
FACTORIZÁT, -Ă, factorizați, -te, adj. (Mat.; despre numere sau expresii algebrice) Care a fost descompus în factori. – V. factoriza. Vezi definitia »
PĂSÁT s. n. 1. Semințe de mei (decorticate și adesea pisate); p. ext. boabe de porumb sau, rar, de alte cereale, pisate sau măcinate mare. ◊ Expr. A face (pe cineva) păsat = a nimici, a face (pe cineva) pilaf. 2. (Bot.; reg.) Mei. 3. Mâncare preparată din păsat (1) fiert, care se mănâncă cu lapte, cu unt și brânză etc.; terci de mălai sau de făină. ◊ Expr. A-i curge (sau a-i cădea, a-i pica etc.) (cuiva) lapte (sau miere) în păsat = a-i merge bine (cuiva); a izbuti în toate. A fi lapte cu păsat sau a fi păsat dulce = a fi lucru bun și plăcut (de mare folos pentru cineva). – Lat. pinsatum. Vezi definitia »
RECOMANDÁT, -Ă adj. (despre scrisori; și s. f.) francat cu o taxă specială, pentru a se remite destinatarului sub semnătură. (< fr. recommandé) Vezi definitia »
beton armat expr. 1. (cart.) formație de doi ași și doi popi / două rigi (la jocul de pocher), 2. (intl.) operațiune pentru care s-a luat toate măsurile de siguranță. Vezi definitia »
ÎNVÂRTOȘÁT, -Ă, învârtoșați, -te, adj. 1. Care este sau a devenit vârtos; întărit, îngroșat. 2. Tare, rezistent. – V. învârtoșa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z