Definita cuvantului neodarwinism
NEODARWINÍSM s.n. Orientare în biologie care nu admite intervenția directă a factorilor de mediu și moștenirea caracterelor dobândite, explicând numai cu ajutorul selecției dezvoltarea organelor și a însușirilor folositoare vieții. [Cf. fr. néo-darwinisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu neodarwinism
NEOHEGELIANÍSM s. n. Curent fiiozofic contemporan apărut în Anglia în a doua jumătate a sec. XIX, care dezvoltă studiul filozofiei lui Hegel. Sau: care preia anumite elemente ale filozofiei lui Hegel. [Pr.: ne-o-he-ghe-li-a-] – Din fr. néo-hégélianisme. Vezi definitia »
ANTIRAȚIONALÍSM s. n. concepție care neagă valoarea raționalismului. (< fr. antirationalisme) Vezi definitia »
GONGORÍSM s. n. Stil afectat, prețios, excesiv metaforic, care caracterizează unele producții literare. – Din fr. gongorisme. Vezi definitia »
COMERCIALÍSM s. n. Spirit comercial (exagerat). [Pr.: -ci-a-] – Din engl. commercialism. Vezi definitia »
„SUPRAREALISM, s.m. Mișcare literară și artistică apărută în Franța la sfîrșitul celui de-al doilea război mondial, care s-a opus tuturor formelor ordinii și convenției logice, morale și sociale și care a oferit în schimb valorile visului, ale instinctului, ale dorinței și revoltei, în expresia „funcționarea reală a gîndirii”(Le Petit Larousse) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z