Definita cuvantului neutralizație
NEUTRALIZÁȚIE s.f. Neutralizare. [Gen. -iei. / < fr. neutralisation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu neutralizație
ENTERECTOMÍE, enterectomii, s. f. Rezecție a unei părți din intestin. – După fr. entérectomie. Vezi definitia »
FACTORÍE s. f. agenție a unei case comerciale europene într-o țară străină (în colonii). ◊ punct pentru cumpărarea vânatului de la vânători și pentru aprovizionarea acestora cu unelte, materiale etc. în regiunile nordice depărtate. (< rus. faktoriia) Vezi definitia »
GELÁȚIE s. f. Variația limitei de curgere reală a gelului din noroaiele de foraj în funcție de timp. – Din fr. gélation, engl. gelation. Vezi definitia »
IDIOSINCRAZIE Termen preluat din vechea teorie umorala si insemnand initial o constitutie particulara a unui individ, datorita unui anumit amestec al umorilor fundamentale. A fost utilizat apoi pentru a desemna reactivitatea patologica a unei persoane fata de diverse substante (alimente, medicamente, polen,etc.) care nu provoaca nici o reactie suparatoare la majoritatea indivizilor. Astazi, fiind cunoscut ca este vorba de reactii alergice, termenul a iesit din uz. Idiosincrazie psihica – repulsie nemotivata fata de obiecte, persoane, fenomene din mediul inconjurator. Vezi definitia »
AGAMÍE s.f. (Biol.) Tip de înmulțire asexuată care nu implică un proces de fecundație. [Gen. -iei. / cf. fr. agamie, it., gr. agamia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z