Definita cuvantului nitrometan
NITROMETÁN s.n. Nitroderivat al metanului. [< fr. nitrométhane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nitrometan
IVORIÁN, -Ă, ivoriéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Coasta de Fildeș sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Coasta de Fildeș sau ivorienilor (1.), privitor la Coasta de Fildeș sau la ivorieni, originar din Coasta de Fildeș. (cf. fr. ivoirien, din Côte d' Ivoire, denum. fr. a statului) Vezi definitia »
BILDUNGSROMÁN, bildungsromane, s. n. (Lit.) Roman care prezintă procesul de formare a unui caracter (2). – Din germ. Bildungsroman. Vezi definitia »
comán s. n. – Diavolul. Cuvînt rar, atestat o singură dată, în Mold. După DAR, de la numele cumanilor, popor turanic care a ocupat partea răsăriteană a României în sec. XI-XIII; însă această ipoteză este puțin probabilă. Este posibil să fie vorba de un der. cu suf.man, de tipul *drăcoman, cf. gogoman, hoțoman, pronunțat pe jumătate din scrupule de tip tabu. Vezi definitia »
AALENIÁN, -Ă, aalenieni, -e, s.n., adj. 1. s.n. Jurasicul mediu caracterizat prin cinci zone cu amoniți și lamelibranhiatul Trigonia navis. 2. adj. Care aparține aalenianului (1), privitor la aalenian. [Pr.: a-a-le-ni-an] – Din fr. aalénien. Vezi definitia »
decan, decani s. m. (deț.) deținutul cu cea mai grea condamnare; deținutul cu cele mai multe condamnări. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z