Definita cuvantului obligație
OBLIGÁȚIE, obligații, s. f. 1. Datorie, sarcină, îndatorire. 2. Raport juridic civil prin care una sau mai multe persoane au dreptul de a pretinde altor persoane, care le sunt îndatorate, să dea, să facă sau să nu facă ceva. 3. Hârtie de valoare care conferă posesorului ei calitatea de creditor și-i dă dreptul de a primi, pentru suma împrumutată, un anumit venit fix sub formă de dobândă. [Var.: obligațiúne s. f.] – Din fr. obligation, lat. obligatio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obligație
MACROGAMÍE s. f. 1. fecundație în cadrul căreia funcționează doi indivizi unicelulari ai aceleiași specii. 2. procesul de contopire a doi macrogameți. (< fr. macrogamie) Vezi definitia »
RETROGRADÁȚIE, retrogradații, s. f. Mișcarea aparentă a planetelor printre stele, care se face de la răsărit la apus. – Din fr. rétrogradation. Vezi definitia »
AVARÍE s. f. deteriorare suferită de o navă, de un avion, de o construcție etc. (< fr. avarie, it. avaria) Vezi definitia »
INCINERÁȚIE s.f. Incinerare. [Gen. -iei, var. incinerațiune s.f. / cf. fr. incinération]. Vezi definitia »
EULOGÍE s. f. pâine binecuvântată care se distribuia credincioșilor participanți la adunările creștine din primele secole după Cristos. (< fr. eulogie, gr. eulogia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z