Definita cuvantului octocoralieri
OCTOCORALIÉRI s.m.pl. (Zool.) Subclasă de celenterate, cuprinzând polipii, cu gura înconjurată de opt tentacule; (la sg.) animal din această subclasă. [ Sg. octocoralier. / < fr. octocoralliaires].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu octocoralieri
gurí, gurésc, vb. IV (reg.) a se urca, a se sui. Vezi definitia »
ACRÍ, acresc, vb. IV. Tranz. și refl. 1. A face să devină sau a deveni (mai) acru; a (se) înăcri. ♦ Refl. a se mura (1). ♦ Refl. (Despre alimente) A se altera, a se strica. 2. Fig. A face să devină sau a deveni ursuz, supărăcios, urâcios. ◊ Expr. (Refl.) A i se acri (cuiva) cu (sau de) ceva (sau de cineva) = a se plictisi, a se sătura de ceva (sau de cineva). – Din acru2. Vezi definitia »
împuterí, împuterésc, vb. IV (reg., înv.) 1. a da cuiva putere, a întări pe cineva. 2. (refl.) a prinde putere, a căpăta putere, a se întări. Vezi definitia »
opări (opărésc, opărít), vb.1. A încinge, a înfierbînta. – 2. A săpuni, a dojeni. – 3. A se coace, a se inflama, a se înroși, a se spuzi pielea. – Mr. upărescu, upurescu, upărire, megl. (pupărés). Sl. (sb., slov.) opariti (Miklosich, Slaw. Elem., 34; Cihac, II, 243), cf. bg. oparjam, poparjam (› megl.), ceh. opaŕiti.Der. opăreală, s. f. (încingere; spuzeală); opăritură, s. f. (înfierbîntare). Vezi definitia »
pafnóduri s.n. pl. (reg.) un fel de prăjitură de casă făcută din aluat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z