Definita cuvantului ofio
OFIO- Element prim de compunere savantă cu sensul „(de) șarpe”. [Pron. -fi-o-. / < fr. ophio-, cf. gr. ophis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ofio
CARAVAGGIO (Michelangelo Merisi, zis ~) (C. 1573-1610, n. Caravaggio), pictor italian. Inspirându-se din realitate, a reacționat împotriva academismului, introducând în operele sale, cu tematică religioasă sau mitologică, figuri de oameni din popor. A folosit o tehnică de clarobscur bazată pe contraste violente de lumină și umbră („Moartea Fecioarei”, „Bachus adolescent”, „Jucătorii de cărți”). Concepția sa artistică, numită „caravagism”, a influențat puternic pictura europeană de la începutul sec. 17. Vezi definitia »
................ dati-o dumneavoastra asa cum trebuie. Fireste, in cazul in care,, intrun „ este un inlocuitor sau un omolog al lui,, intr-un ”. Dupa lungi discutii in contradictoriu cu cativa amici, in conditiile in care unii sustin existenta acestui cuvant iar altii o contrazic, facem apel la dvs in a ne edifica. Multumesc ! Vezi definitia »
CAMPO FORMIO, localit. în NE Italiei (Friuli-Venezia Giulia); 6,2 mii loc. (1981). Aici s-a încheiat la 17 oct. 1797, în urma campaniei lui Napoleon în Italia, Tratatul de pace între Austria și Franța, prin care Austria renunța la Țările de Jos și consimțea la ocuparea malului stîng al Rinului, recunoștea Republica Cisalpină ș.a. În compensație Austria primea Salzburg, Istria și Dalmația. Vezi definitia »
SPERMI(O)- elem. sperm(o)-. Vezi definitia »
BAZIDIO- elem. „bazidie”. (< fr. basidio-, cf. gr. basidion, bază mică) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z