Definita cuvantului onerozitate
ONEROZITÁTE s.f. (Rar) Caracterul a ceea ce este oneros. ♦ (Jur.) Posesiune cu sarcini. [Cf. fr. onérosité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu onerozitate
FANEROFÍTE s. f. pl. denumire dată plantelor lemnoase (arbori și arbuști) cu muguri deasupra solului. (< fr. phanérophytes) Vezi definitia »
NEUTRALITÁTE s. f. Situație, atitudine a unui stat care nu se amestecă în conflictul dintre două sau mai multe state, care nu participă la pacte sau la alianțe militare și întreține relații pașnice cu fiecare stat beligerant în parte; p. ext. stare, atitudine neutră (1) a unei persoane sau a unui grup social. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutralité. Vezi definitia »
IDENTITÁTE, identități, s. f. 1. Faptul de a fi identic cu sine însuși. ◊ Principiul identității = principiu fundamental al gândirii care impune ca formele logice să păstreze unul și același sens în decursul aceleiași operații. ♦ Asemănare, similitudine perfectă. 2. Ansamblu de date prin care se identifică o persoană. 3. (Mat.) Relație de egalitate în care intervin elemente variabile, adevărată pentru orice valori ale acestor elemente. – Din fr. identité, lat. identitas, -atis. Vezi definitia »
HIPERSENSIBILITÁTE, hipersensibilități, s. f. Sensibilitate exagerată. – Din fr. hypersensibilité. Vezi definitia »
CONSECUTIVITÁTE s. f. (Rar) Urmare neîntreruptă; cursivitate. – Din consecutiv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z