Definita cuvantului ostreicultură
OSTREICULTÚRĂ s.f. Cultura stridiilor. [Pron. -tre-i-, var. ostricultură s.f. / < fr. ostréiculture, cf. lat. ostrea – stridie, cultura – creștere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ostreicultură
ATTOSECÚNDĂ s. f. a 10-18 a parte dintr-o secundă. (< atto- + secundă) Vezi definitia »
TENDINÍTĂ s. f. inflamație a unui tendon; tenozită. (< fr. tendinite) Vezi definitia »
ANCÓȘĂ s. f. 1. (Cin.) Decupare făcută pe marginea peliculei cinematografice pentru a declanșa anumite operații în procesul de developare. 2. (Elt.) Canal făcut într-o piesă metalică pentru a introduce în el conductorii electrici ai unei înfășurări. – Din fr. encoche. Vezi definitia »
VOLÚTĂ, volute, s. f. (Arhit.) Ornament în formă de spirală, folosit la capitelurile coloanelor ionice, corintice și compozite; p. gener. ornament în spirală. – Din fr. volute, it. voluta. Vezi definitia »
cociórbă (cociórvă) s.f. (reg.) 1. unealtă cu cârlig cu care se scoate jarul sau cenușa din cuptor. 2. unealtă de pescuit asemănătoare celei cu care scoate jarul din cuptor. 3. unealtă de zidărie (lopată) de forma cociorvei, cu care se amestecă varul și nisipul. 4. numele unei constelații, formată din trei stele în triunghi. 5. colibă, casă cu ogradă, curte. 6. (fam.) bătaie, trânteală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z