Definita cuvantului papion
PAPIÓN s.n. Cravată înnodată în formă de aripi de fluture. // s.m. (Rar) Specie de câine pitic cu urechile lungi, căzute și cu părul lung de diferite culori. [Pron. -pi-on, pl. -oane. / < fr. papillon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu papion
TRISAGHION, s.m. una dintre cele mai vechi rugăciuni ce fac parte din rugăciunile începătoare particulare sau ale slujbelor ciclului liturgic, „sfânt de trei ori”: „Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fără de moarte, Miluiește-ne pe noi!” – Din gr. τρισάγιον Vezi definitia »
TRIGÓN, trigoane, s. n. 1. Prăjitură în formă de triunghi, preparată din foi de plăcintă umplute cu nuci și muiate în sirop. 2. (În expr.) Trigonul cerebral = lamă de materie nervoasă, care (împreună cu corpul calos) face legătura între emisfera dreaptă si cea stângă a creierului mare. – (1) Fr. trigone (gr.), (2) gr. trigonon. Vezi definitia »
faraón (joc) s. n., pl. faraoane Vezi definitia »
PLASMOTRÓN s. n. generator de plasmă. (< fr. plasmotron) Vezi definitia »
CAMELEÓN, cameleoni, s. m. 1. Reptilă arboricolă și insectivoră din regiunile tropicale, cu gheare ca un clește, care o ajută să se prindă de copaci, și cu proprietatea de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător (Chamaeleo vulgaris). 2. Fig. Persoană care-și schimbă purtarea și convingerile după împrejurări. [Pr.: -le-on] – Din fr. cameléon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z