Definita cuvantului paradă
PARÁDĂ s.f. 1. Trecere în revistă a unor trupe care defilează; (p. ext.) ceremonie. ♦ (Fig.) Exhibare (ridicolă) a unui sentiment pe care nu-l simți cu adevărat. ◊ A face paradă de ceva = a se făli cu ceva. 2. (Sport) Parare, evitare a unei lovituri. ◊ Paradă-ripostă = ansamblu de mișcări care duc repede pe un scrimer din apărare direct în atac. [Pl. -rade, -răzi. / < fr. parade, cf. sp. parada – oprire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu paradă
GRAMATICĂ s. f. 1. Ansamblu de reguli privitoare la modificarea formelor cuvintelor și la îmbinarea lor în propoziții. 2. RamurĂ? a lingvisticii care se ocupĂ? cu studiul sistematic al tuturor elementelor constitutive ale unei limbi; studiul structurii gramaticale a unei limbi (morfologia și sintaxa). 3. (p. anal.) Ansamblu de reguli ale unei arte, tehnici sau științe. â?? (inform.) mulțime finitĂ? de reguli care definesc un limbaj. -Din lat. Grammatica Vezi definitia »
COSMONÁVĂ s. f. navă spațială. (după fr. cosmonef, rus. kosmokorabli) Vezi definitia »
supunere oarbă expr. umilință; smerenie; obediență totală. Vezi definitia »
MINITELECOMANDĂ s. f. mic aparat pentru declanșarea funcționării unui tv., alarma unei agenții diplomatice etc. (< mini1- + telecomandă) Vezi definitia »
chiopércă, chiopérci, s.f. (reg. înv.) oală pentru gătit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z