Definita cuvantului parafulger
PARAFÚLGER s.n. Dispozitiv de legătură cu Pământul, făcut pentru protecția unei conducte sau a unei instalații electrice împotriva descărcărilor electrice din atmosferă. [< para- + fulger, după fr. parafoudre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parafulger
néder, néderi, s.m. (reg.) 1. om nătâng, om zăpăcit, nebun. 2. om îmbrăcat prost, cu hainele rupte, în dezordine. 3. bărbat tânăr, flăcău (care chiuie la horă). 4. bărbat voinic, puternic, vânjos. Vezi definitia »
CORNER1, cornere, s. n. Lovitură din colțul terenului, la fotbal, care se acordă echipei în atac, dacă un jucător din apărare trimite mingea în spatele liniei propriei porți. – Din engl., fr. corner. Vezi definitia »
plimnicér, plimnicére, s.n. (reg.) încăpere sau despărțitură într-o magazie, într-o șură, în care se țin uneltele agricole, pleava etc. Vezi definitia »
CERBER (KERBEROS) (în mitologia greacă), monstru fabulos, înfățișat ca un cîine cu trei (sau o sută) de capete și coadă de șarpe. Fratele Hidrei din Lerna și al Gorgonelor. Paznic al porților Infernului, permitea spiritelor numai Intrarea, nu și ieșirea de aici. A fost păcălit doar de Orfeu și de Kerakles. Vezi definitia »
GONDOLIER s. m. ConducĂ?tor al unei gondole. -Din it. Gondoliere Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z