Definita cuvantului parental
PARENTÁL, -Ă adj. 1. Referitor la părinți, moștenit de la părinți; ereditar. 2. (Geol.) Material parental = strat rezidual sau transportat de roci dezagregate, care constituie cea mai mare parte a solului. [< it. parentale, lat. parental].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parental
INTRAORÁL, -Ă adj. situat înăuntrul cavității bucale. (< engl. intraoral) Vezi definitia »
PREPALATÁL, -Ă, prepalatale, adj.n. și f. (Fon.; despre sunete) Care se articulează în partea anterioară a palatului1. ♦ (Substantivat, f.) Sunet articulat în acest fel. – Din fr. prépalatal. Vezi definitia »
PAUȘÁL, -Ă adj. global, forfetar. ◊ tarif (sau preț) paușal = sistem de plată pentru prestările de servicii comunale, pentru consumul de energie, apă etc., suma calculându-se cu aproximație pe baza capacităților instalate ale aparatelor sau a consumurilor posibile. ◊ asigurare paușală = asigurare de bunuri, persoane sau riscuri pe baza plății unei prime de asigurare unice (medii). (< germ. pauschal) Vezi definitia »
SOLENOIDÁL, -Ă adj. Referitor la solenoid. [< fr. solénoïdal]. Vezi definitia »
PERICLINÁL, -Ă, periclinali, -e, adj. (Geol.) Referitor la periclin (2); care este situat în jurul suprafeței axiale a cutelor scoarței Pământului. – Din fr. périclinal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z