Definita cuvantului parlando
PARLÁNDO adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Vorbind liber din punct de vedere ritmic. [< it. parlando].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parlando
AVOCÁDO s. m. pom cultivat în zonele subtropicale și mediteraneene, având fructe bace, de mărimea unei pere, cu coaja subțire, verde, pulpa comestibilă și un sâmbure mare, ovoid. (< sp. avocados) Vezi definitia »
SLARGÁNDO adv. (muz.) încetinind. (< it. slargando) Vezi definitia »
AVOCÁDO (cuv. sp.), subst. Fructul arborelui Persea americana, din familia lauracee originar din emisfera vestică. Este de culoare verde-gălbui, conține c. 25 la sută uleiuri, este foarte parfumat și are o greutate de 1-2 kg. Se cultivă în cele două Americi, Australia, Hawaii, Israel ș.a. Vezi definitia »
BERTOLDO, carte populară sapiențială, narînd întîmplările țăranului Bertoldo la curtea regelui Alboin al longobarzilor. Tradusă în românește în a doua jumătate a sec. 18 prin intermediar grecesc, are ca punct de plecare cartea cu același erou a lui Giulio Cesare Croce. Continuă cu isprăvile lui Bertoldino, fiul lui B. A avut o largă răspîndire. Vezi definitia »
SALTÁNDO adv. (muz.; la instrumentele cu coarde) săltând cu arcușul desprins ușor de coardă. (< it. saltando) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z