Definita cuvantului orchestră
ORCHÉSTRĂ s.f. 1. Partea cea mai joasă a teatrelor antice grecești, unde se executau dansurile și în care stătea corul. 2. Ansamblu de instrumentiști care execută compoziții muzicale la diferite instrumente. 3. Loc (situat de obicei între scenă și public) unde stă orchestra într-un teatru etc. [Var. orhestră s.f. / cf. fr. orchestre, it., lat. orchestra].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu orchestră
CROAZIÉRĂ s.f. 1. Călătorie (turistică) pe mare. ♦ Voiajul unei nave militare cu multe escale. ♦ (Rar) Acțiunea de patrulare pe mare în timp de război de către o navă militară. 2. Viteză de croazieră = regim de zbor al unui avion la o viteză mai mică decât cea maximă, pentru a se reduce uzura și consumul de combustibil; (p. ext.) viteză de drum a unui autoturism. [Pron. croa-zi-e-. / < fr. croisière]. Vezi definitia »
PLANÉZĂ s. f. platou de bazalt, triunghiular, între două văi înguste și adânci de pe povârnișurile conurilor vulcanice. (< fr. planèze) Vezi definitia »
GAMAGLOBULÍNĂ s.f. (Biol.) Substanță proteică din plasma sanguină în care se găsesc anticorpii. [< fr. gamma-globuline]. Vezi definitia »
DIVERTICULÍTĂ s. f. inflamație a unui diverticul. (< fr. diverticulite) Vezi definitia »
ENCONDROMATÓZĂ s. f. afecțiune caracterizată prin prezența a multiple encondroame. (< fr. enchondromatose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z