Definita cuvantului pasodoble
PASO-DÓBLE s.n. Dans popular de perechi de origine spaniolă, gen de step foarte rapid; melodia acestui dans. [< sp. paso-doble].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pasodoble
BOYLE [bɔil], Robert (1627-1691), fizician și chimist irlandez. A dat prima definiție a elementului chimic (1661) și a pus bazele analizei chimice calitative. A descoperit, în același timp cu E. Mariotte, că produsul dintre presiunea și volumul unui gaz perfect, supus unei transformări izoterme, rămîne constant (legea B.-Mariotte). Vezi definitia »
SIFONÁLE s. f. pl. ordin de alge verzi cu un tal tubulos, lipsit de structură celulară, în care se află protoplasma și mai multe nuclee. (< fr. siphonales) Vezi definitia »
AGATOCLE, tiran al Siracuzei (316-289 î. Hr.). Adversar al Cartaginei, cu care a purtat un îndelung război, reușind să ocupe aproape aproape întreaga Sicilie. Vezi definitia »
cále cále, s.f. (reg.) coș, horn; ogeac. Vezi definitia »
AHILE, semizeu, personaj principal al „Iliadei”, fiu al muritorului Peleu și al zeiței Thetis. Cufundat în apele Styxului infernal de către mama sa pentru a-l face nemuritor, i-a rămas vulnerabil numai călcîiul, neudat, de care-l ținuse. Rănit de o săgeată otrăvită, a murit în războiul troian. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z